Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the xfwp domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/exceldestek/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: _load_textdomain_just_in_time işlevi yanlış çağrıldı. Translation loading for the bimber domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Ayrıntılı bilgi almak için lütfen WordPress hata ayıklama bölümüne bakın. (Bu ileti 6.7.0 sürümünde eklendi.) in /home/exceldestek/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Fatura ve Nakit Akışı Takip Etme
Menu

Fatura ve Nakit Akışı Takip Etme

Fatura ve Nakit Akışı Takip Etme işleminin nasıl yapılacağını öğreten bir Excel dosyası yer almaktadır.

Fatura ve Nakit Akışı Takip Etme

Fatura ve Nakit Akışı Takip Etme

Fatura ve Nakit Akışı Takip Etme isimli içerikte, ay bazlı gelen faturalar ile eldeki kazanca göre oluşturulan bir tablo yer almaktadır.

Ay Bazlı Fatura Takibi Yapma​

Tarafımıza yapılan bir talep doğrultusunda, üyemizin istediği bir takip tablosunu oluşturup, tüm kullanıcılarımızın da faydalanması adına eklemek istedik. Talep, elindeki nakit oranına göre ay bazlı fatura listesinin sıralanması ve ödemelerinin otomatik olarak dağıtılması şeklindeydi.

Üstteki veri ve tabloya göre;

  • Fatura Adı
  • Fatura Tutarı
  • Yapılan Ödeme
  • Kalan Ödeme
  • Nakitten Kalan

şeklinde 5 sütunluk bir tablo oluşturulması istenmektedir. Tablonun sonunda da, toplam rakamların yazılması istenmektedir.

Kullanılan Excel Özellikleri ve Fonksiyonları​

Sonuca ulaşmak için, bir Excel formülü hazırlanmıştır. Excel 365 versiyonlarınca desteklenen işlevlerin kullanıldığı bu formülde, LET, MAP, LAMBDA, ORTANCA, EĞER, SCAN, DÜŞEYYIĞ, GENİŞLET, YATAYYIĞ, MUTLAK, TOPLA ve MİN işlevleri kullanılmaktadır. Bu işlevler, Ad Tanımla özelliği ile bir Kullanıcı Tanımlı Fonksiyon şeklinde çalışmaktadır. Ayrıca, verilerin sonlarındaki toplam alanlarının farklılaştırılması için, Excel’in Koşullu Biçimlendirme özelliği ile renklendirilme yapılmaktadır.

Sonuç​

Bahsettiğimiz formül ve özelliklerin kullanılması neticesinde, üstte göreceğiniz şekilde istenen tablo oluşturulmaktadır. Bu tablo, başlıklar dahil tek bir hücreye yazılan formül ile yapılmıştır. Formül aşağıdaki gibidir:

=fatura_takip(B5:B15;C5:C15;C2)

Merak edenlerin ya da benzer ihtiyacı olanların faydalanması temennisiyle.

ExcelDepo VIP Üyeliği ile İndir

Bu dosyayı indirmek için, ExcelDepo kullanıcı hesabınız ile giriş yapmanız ve bir VIP Üyeliğe sahip olmanız gerekmektedir.

Cevap Yazın

Exit mobile version