Sitemize Hoşgeldiniz

Türkiye'nin en geniş özeliklere sahip forumu olan ExcelDestek.Com üzerinde soru sorabilmek, daha önceki sorulan sorulara, açılan konulara cevap yazabilmek, puan kazanabilmek, kazandığınız puanlar ile dosya indirebilmek ve çok daha fazla özellikten yararlanabilmek için sitemize üye olunuz.
Hemen Üye Ol ya da Giriş Yap

Sorun Cevaplayalım

Excel'e dair sorularınızı sorun, cevaplayalım.

Çözümlenmiş Sorular

Kullanıcılarımızın sorularını ve sunduğumuz çözümleri inceleyin.

Destek Ekibimiz Sizlerle

Ücretli destek ve özel hizmet talep edebilirsiniz.

Makrolar Çözüldü f2 enter

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

umıtadıguzel

Yeni Üye
Kullanıcı
Katılım
1 Kas 2018
Mesajlar
15
Excel Versiyonu, Dili
Bilinmiyor

Reputation:

Öncelikle selamlar,

45000 içersinde saat içeren hücre düşünün.Bu sütun fare imleci ile çektiğimde altta toplamıyor ben ama he rhücre için F2 enter yapasak her hücre için, f2 enter yaptığım yerler imlecle çektiğimde altta toplamlarını görebiliyorum.Ben basic de bir tuş atayarak bunları tüm hücrelerdeki saatleri toplasın istiyorum.

ekteki tablodaki durection sütününda işlem yapmak istiyorum


yardımlarınzı rica ederim.
 

Ekli dosyalar

Admin

Kurucu
Yönetici
Kurucu
SMS Onaylı
Katılım
1 Eki 2018
Mesajlar
901
Yaş
40
Web Sitesi
www.orkmes.com
Excel Versiyonu, Dili
Excel 2019 EN

Reputation:

Merhaba,

Aşağıdaki kodları kendinize göre uyarlayabilirsiniz.
Ama F2 Enter için bu kodları bir butona atamanız gerekir.

Kod:
Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş Yap veya Kayıt Ol anlayışınız için teşekkürler.
Duration kısmında 13:04:08.757 şeklinde bir veri var, bunu mu toplamak istiyorsunuz?
 

umıtadıguzel

Yeni Üye
Kullanıcı
Katılım
1 Kas 2018
Mesajlar
15
Excel Versiyonu, Dili
Bilinmiyor

Reputation:

Bahadır bey,

sutun = Application.InputBox("Sütun İsmini Yaz!", Application.UserName, "Sütun İsmini Buraya Yazınız.")
Range(sutun & 1).Select
For Each Alan In Range(sutun & 2 & ":" & sutun & Range("A65536").End(xlUp).Row) '
SendKeys "{F2}", True
SendKeys "{ENTER}", True
Next Alan

Burayı ekte paylaştığım tabloya uyarlayamıyorum.
 

Admin

Kurucu
Yönetici
Kurucu
SMS Onaylı
Katılım
1 Eki 2018
Mesajlar
901
Yaş
40
Web Sitesi
www.orkmes.com
Excel Versiyonu, Dili
Excel 2019 EN

Reputation:

Bu kodu boş bir modül içine ekleyin Ümit bey.
Sonra bir butona atayın.
Çalıştırdığınızda size, "Sütun ismi yaz" uyarısı çıkacak.
Duration kısmının olduğu sütun adını yazın yeter.
O aktif hücre sayısı kadar F2, Enter yapar.
 

umıtadıguzel

Yeni Üye
Kullanıcı
Katılım
1 Kas 2018
Mesajlar
15
Excel Versiyonu, Dili
Bilinmiyor

Reputation:

Merhaba,

Aşağıdaki kodları kendinize göre uyarlayabilirsiniz.
Ama F2 Enter için bu kodları bir butona atamanız gerekir.

Kod:
Değerli ziyaretçimiz lütfen, içeriği görüntüleyebilmek için Giriş Yap veya Kayıt Ol anlayışınız için teşekkürler.
Duration kısmında 13:04:08.757 şeklinde bir veri var, bunu mu toplamak istiyorsunuz?
Duration sütünunun tümünü toplamak istiyorum.
 

Admin

Kurucu
Yönetici
Kurucu
SMS Onaylı
Katılım
1 Eki 2018
Mesajlar
901
Yaş
40
Web Sitesi
www.orkmes.com
Excel Versiyonu, Dili
Excel 2019 EN

Reputation:

O verilerin sonunda yer alan 13:04:08.757 şekilde bir veriyi toplatamazsınız. Çünkü Excel bu veriyi bir sayı olarak değil, metin olarak dikkate alıyor.
Herhangi bir hücreye 12:05:07 gibi bir saat formatı yazın.
Hücrenin biçimini Genel yaptığınızda, bu yazdığınız saatin bir ondalık sayıya dönüştüğünü göreceksiniz.
Ama sizin 13:04:08.757 şeklinde olan verinizin biçimini Genel yaptığınızda, Excel bunu boş olarak gösterecektir.
Çünkü sayı olarak algılamıyor.
Bu alandaki verileri geçerli bir saat formatına getirdikten sonra kolayca toplayabilirsiniz.
 

umıtadıguzel

Yeni Üye
Kullanıcı
Katılım
1 Kas 2018
Mesajlar
15
Excel Versiyonu, Dili
Bilinmiyor

Reputation:

O verilerin sonunda yer alan 13:04:08.757 şekilde bir veriyi toplatamazsınız. Çünkü Excel bu veriyi bir sayı olarak değil, metin olarak dikkate alıyor.
Herhangi bir hücreye 12:05:07 gibi bir saat formatı yazın.
Hücrenin biçimini Genel yaptığınızda, bu yazdığınız saatin bir ondalık sayıya dönüştüğünü göreceksiniz.
Ama sizin 13:04:08.757 şeklinde olan verinizin biçimini Genel yaptığınızda, Excel bunu boş olarak gösterecektir.
Çünkü sayı olarak algılamıyor.
Bu alandaki verileri geçerli bir saat formatına getirdikten sonra kolayca toplayabilirsiniz.

Saat formatını alsakta toplamıyor Bahadır bey.
 

Admin

Kurucu
Yönetici
Kurucu
SMS Onaylı
Katılım
1 Eki 2018
Mesajlar
901
Yaş
40
Web Sitesi
www.orkmes.com
Excel Versiyonu, Dili
Excel 2019 EN

Reputation:

Sorun formatta değil, sondaki karakterlerde Ümit bey.
13:04:08 şeklinde yazıp, formatını [ss]:dd:nn yaparsanız toplayacağını göreceksiniz.
 

umıtadıguzel

Yeni Üye
Kullanıcı
Katılım
1 Kas 2018
Mesajlar
15
Excel Versiyonu, Dili
Bilinmiyor

Reputation:

Bahadır Bey,

Çok teşekkür ederim işlem tamam:)
 

Admin

Kurucu
Yönetici
Kurucu
SMS Onaylı
Katılım
1 Eki 2018
Mesajlar
901
Yaş
40
Web Sitesi
www.orkmes.com
Excel Versiyonu, Dili
Excel 2019 EN

Reputation:

Sevindim Ümit bey, selamlar...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İlginizi Çekecek Benzer Konular

Üst