Soru f2 enter

umıtadıguzel

New member
Üye
#1
Öncelikle selamlar,

45000 içersinde saat içeren hücre düşünün.Bu sütun fare imleci ile çektiğimde altta toplamıyor ben ama he rhücre için F2 enter yapasak her hücre için, f2 enter yaptığım yerler imlecle çektiğimde altta toplamlarını görebiliyorum.Ben basic de bir tuş atayarak bunları tüm hücrelerdeki saatleri toplasın istiyorum.

ekteki tablodaki durection sütününda işlem yapmak istiyorum


yardımlarınzı rica ederim.
 

Ekli dosyalar

OrkmesB

Administrator
Yönetici
Admin
#2
Merhaba,

Aşağıdaki kodları kendinize göre uyarlayabilirsiniz.
Ama F2 Enter için bu kodları bir butona atamanız gerekir.

Kod:
sutun = Application.InputBox("Sütun İsmini Yaz!", Application.UserName, "Sütun İsmini Buraya Yazınız.")
Range(sutun & 1).Select
For Each Alan In Range(sutun & 2 & ":" & sutun & Range("A65536").End(xlUp).Row) '
    SendKeys "{F2}", True
    SendKeys "{ENTER}", True
Next Alan
Duration kısmında 13:04:08.757 şeklinde bir veri var, bunu mu toplamak istiyorsunuz?
 

umıtadıguzel

New member
Üye
#3
Bahadır bey,

sutun = Application.InputBox("Sütun İsmini Yaz!", Application.UserName, "Sütun İsmini Buraya Yazınız.")
Range(sutun & 1).Select
For Each Alan In Range(sutun & 2 & ":" & sutun & Range("A65536").End(xlUp).Row) '
SendKeys "{F2}", True
SendKeys "{ENTER}", True
Next Alan

Burayı ekte paylaştığım tabloya uyarlayamıyorum.
 

OrkmesB

Administrator
Yönetici
Admin
#4
Bu kodu boş bir modül içine ekleyin Ümit bey.
Sonra bir butona atayın.
Çalıştırdığınızda size, "Sütun ismi yaz" uyarısı çıkacak.
Duration kısmının olduğu sütun adını yazın yeter.
O aktif hücre sayısı kadar F2, Enter yapar.
 

umıtadıguzel

New member
Üye
#5
Merhaba,

Aşağıdaki kodları kendinize göre uyarlayabilirsiniz.
Ama F2 Enter için bu kodları bir butona atamanız gerekir.

Kod:
sutun = Application.InputBox("Sütun İsmini Yaz!", Application.UserName, "Sütun İsmini Buraya Yazınız.")
Range(sutun & 1).Select
For Each Alan In Range(sutun & 2 & ":" & sutun & Range("A65536").End(xlUp).Row) '
    SendKeys "{F2}", True
    SendKeys "{ENTER}", True
Next Alan
Duration kısmında 13:04:08.757 şeklinde bir veri var, bunu mu toplamak istiyorsunuz?
Duration sütünunun tümünü toplamak istiyorum.
 

OrkmesB

Administrator
Yönetici
Admin
#6
O verilerin sonunda yer alan 13:04:08.757 şekilde bir veriyi toplatamazsınız. Çünkü Excel bu veriyi bir sayı olarak değil, metin olarak dikkate alıyor.
Herhangi bir hücreye 12:05:07 gibi bir saat formatı yazın.
Hücrenin biçimini Genel yaptığınızda, bu yazdığınız saatin bir ondalık sayıya dönüştüğünü göreceksiniz.
Ama sizin 13:04:08.757 şeklinde olan verinizin biçimini Genel yaptığınızda, Excel bunu boş olarak gösterecektir.
Çünkü sayı olarak algılamıyor.
Bu alandaki verileri geçerli bir saat formatına getirdikten sonra kolayca toplayabilirsiniz.
 

umıtadıguzel

New member
Üye
#7
O verilerin sonunda yer alan 13:04:08.757 şekilde bir veriyi toplatamazsınız. Çünkü Excel bu veriyi bir sayı olarak değil, metin olarak dikkate alıyor.
Herhangi bir hücreye 12:05:07 gibi bir saat formatı yazın.
Hücrenin biçimini Genel yaptığınızda, bu yazdığınız saatin bir ondalık sayıya dönüştüğünü göreceksiniz.
Ama sizin 13:04:08.757 şeklinde olan verinizin biçimini Genel yaptığınızda, Excel bunu boş olarak gösterecektir.
Çünkü sayı olarak algılamıyor.
Bu alandaki verileri geçerli bir saat formatına getirdikten sonra kolayca toplayabilirsiniz.

Saat formatını alsakta toplamıyor Bahadır bey.
 

OrkmesB

Administrator
Yönetici
Admin
#8
Sorun formatta değil, sondaki karakterlerde Ümit bey.
13:04:08 şeklinde yazıp, formatını [ss]:dd:nn yaparsanız toplayacağını göreceksiniz.
 
Üst