- Excel Versiyonu
- Excel 2016
- Excel Sürümü
- 64 Bit
- Excel Dili
- Türkçe
Merhaba arkadaşlar. Ekli dosyada belirttiğim üzere Aynı kişiye ait belli tarihler arasındaki bilgileri sırasıyla alacak formüle ihtiyacım var. Yardım edebilir misiniz?
Ekli dosyalar
Ekli dosyalar
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(4 satır)
Ekli dosyalar
Ekli dosyalar
Merhaba Sayın @teyadih .
Örnek belgenizde M. Hareketleri sayfasında sanıyorum zaten sadece 1 adet sicil no var.
Bu verilere göre sicil kontrolüne gerek olmadığı sonucu çıkıyor aslında. Ancak bu koşulu da formüle dahil ettim.
Belgenizdeki M.Hareketleri sayfasındaki yapının (veri başlangıç satırı, sicil no hücre adresi, verilerin bulunduğu sütunlar)
sabit olduğu varsayımıyla aşağıdaki birinci formül (dizi formülü olarak uygulanmalı) ilgili verilerin satır numaralarını verir.
Bu formülü 8 yıl değ.... sayfasında J36 hücresine dizi formülü olarak uygulayıp aşağı doğru kopyalanabilir ve
bu formül sonuçları üzerinden de istenilen sonuçlar ikinci formül (aslında dizi formülü değil) ile bu sayfaya çekilebilir.
Formülün başındaki hücre adresi (aslında sütun adı kısmı) değiştirilerek diğer sütunlardaki değerler de elde edilebilir.
Formüldeki $AA:$AA yerine, dolu veri satır sayısı öngörülebilir veya sabit ise o kısımları daraltmakta yarar var bence)
Yardımcı alan kullanmak istemezseniz; birinci formülü ikinci formüldeki yerine koyularak
elde edilecek üçüncü formül kullanılabilir (ancak bu kez yardımcı alan olmadığından dizi formülü olarak uygulanmalıdır) .
Kod:İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir. (4 satır)
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
Takvim Yeri Değişen Belli Günü Bulmak
|
|
Sayıyı, Kritere Göre, Belli Hücrelere Nasıl Dağıtabilirim?
|
|
Formül Yardımı: Belli İşgünü Önceki / Sonraki Tarihi Bulma
|
|
Sayıların belli bir şemada dağıtılması
|
|
Belli Bir Sütun Aralığında Formülleri Gizleme
|